Spot på fremtidens kantiner

En konference af Assistance HR Partners A/S

Kommer der robotter i vores kantiner?

 

Det korte svar er: Ja! Fremtiden kommer, om du vil det eller ej. Men hvordan forbereder vi os bedst? Og hvordan møder vi udfordringen og bruger fremtidens teknologi som en styrke?

 

I samarbejde med Smagsmekka har vi sammensat en spændende konference til dig. En konference med fokus på nødvendigheden af udvikling og lysten til forandring.

 

Din kantine skal være klar til at tage imod selv den største modvind, og vende den til en fordel. Til konferencen får du derfor masser af inspiration, vejledning og gode råd, som du kan bruge i hverdagen sammen med dine kollegaer. Vidste du for eksempel at:

...du med en app og dit netværk kan spotte fremtidens store trends inden for kantiner?

...du kan 3D-printe din helt egen pizza?

...du med et simpelt fif kan få grøntsager til at smage af røget bacon?

...den intelligente buffet fortæller dine gæster om antallet af kalorier på tallerkenen?

Hvornår: Er afholdt

 

Sted: DONG Energys auditorium på Nesa Allé 1, 2820 Gentofte

 

Pris: 1.995 kr. (ekskl. moms) for hele dagen inkl. forplejning

Du kommer til at høre om

(klik på et område for at læse mere)

Den intelligente buffet
Neurogastronomi
Viljen til fremtiden
Trends og værktøjer
2

Den intelligente buffet

Forestil dig en kantine, der gør det enkelt at træffe det sunde valg og fortæller dig, hvis du måske burde holde lidt igen med kartoffelsalaten. En innovativ og digital kantine der vejer din mad, husker dine valg og proaktivt tilbyder feedback og varierede løsninger. Til foredraget vil forskeren og professoren, Bent Egberg Mikkelsen, introducere dig til fremtidens muligheder inden for Den Intelligente Buffet.

 

Foredraget gør dig klogere på, hvordan Big Data, små sensorer og nutidens teknologi kan udnyttes af kantiner til at skabe sund fornuft. Du får samtidigt indsigt i fænomenet adfærdsdesign og får brugbare og gennemtestede tips, som du kan implementere i hverdagen.

 

Bent Egberg Mikkelsens drivkraft ligger i den innovative kobling mellem fødevarer og ”intelligente dimser”. Dét at se en ide udvikle sig fra forskningsstadiet til at blive en arbejdende teknologi, en livsstils- og velfærdsteknologi, der giver reel værdi for mennesker.

Det får du ud af foredraget:

  • Hør om, hvad en intelligent buffet indeholder og hvor langt den er fra at blive til virkelighed i praksis

 

  • Få muligheden for på egen hånd at teste forskellige ”intelligente dimser”

 

  • Indsigt i, hvordan en intelligent kantine kan skabe konkret værdi for virksomheder

 

  • Viden om de muligheder, der opstår, når man kombinerer Big Data med små sensorer i kantinebranchen

 

  • Øget indsigt i adfærdsdesign og konkrete tips du kan tage med dig hjem

 

Sammen med sine forskerkollegaer står Bent Egberg Mikkelsen bag udviklingen af den intelligente buffet og DIMS’en, som kan bestemme kostindtag semi-automatisk. Andre udviklingsprojekter omfatter det virtuelle fødevareunivers og den Sensoriske Shopping.

Om Bent Egberg Mikkelsen:

download

Bent Egberg Mikkelsen er professor ved Aalborg Universitet og har utallige publikationer vedrørende fødevareindustrien bag sig. Bent er manden bag udviklingen af Aalborg Universitets FoodScapeLab på Sydhavnen og en lang række projekter om smarte Sensorer og Store Data, som de studerende på Integrerede Fødevarestudier og Medialogi har gennemført.

Neurogastronomi – En ny dimension

Vidste du, at det er hjernen, og ikke tungen, som smager? Det vi sanser på tungen er i bedste fald 20% af vores smagsopfattelse. At spise og smage er nemlig en multisensorisk oplevelse, som vi kan påvirke med lyd, lys, duft og erindring.  Til dette foredrag vil kokken, konsulenten og forfatteren, Rasmus Bredahl, gøre dig meget klogere på neurogastronomi. Du får også inspiration til, hvordan du kan anvende fænomenet i hverdagen.

 

I sit daglige arbejde er Rasmus Bredahl meget opmærksom på, hvordan vores hjerne spiser. Det er nemlig alle vores sanser og omgivelser, der påvirker opfattelsen af et måltid og selve smagsoplevelsen.

 

Ved at bruge neurogastronomi kan Rasmus for eksempel få folk til at spise sundere mad, uden at gå på kompromis med smagen. I det daglige udfordrer Rasmus også de vanlige rutiner i sin kantine. Resultatet er blandt andet, at det er lykkedes ham at reducere madspildet kraftigt.

 

Foredraget er opbygget som et ’smagsforedrag’. Derfor får du smagsprøver, så du kan forsøge dig med og øge din viden om neurogastronomi.

spismad6_911139y

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det får du ud af foredraget: 

  • Indsigt i videnskaben bag neurogastronomi

 

  • En forståelse for, hvordan hjernen reagerer, når vi spiser

 

  • Du vil opleve neurogastronomi på egen krop

 

  • Inspiration til, hvordan du rent praktisk kan anvende neurogastronomi

Om Rasmus Bredahl:

rasmus_farvet

Rasmus Bredahl er uddannet kok og har 25 års erfaring fra
restauranter i Belgien og Danmark. Han har altid haft en
interesse for såvel den praktiske som den teoretiske del af
gastronomien og har løbende undervist i smag og sensorik
og sund kantinedrift. De seneste tre år har han målrettet
beskæftiget sig med neurogastronomi og været konsulent
for hoteller og virksomheder inden for fødevarebranchen.
Rasmus var en af de kokke, der blev bedt om at give sit bud på
Danmarks nationalret. Han er desuden en fast del af DR P1´s
kokkepanel og udgiver her i november en bog om neurogastronomi.

Viljen til fremtiden

Til foredraget med Arne Nielsson får du inspiration, viden og værktøjer til, hvordan din arbejdsglæde kan udvikles med få og enkle modeller. Job, familie og fritid hænger sammen. Derfor har værdien af at skabe arbejdsglæde både indflydelse på din produktivitet, livsglæde og dit sygefravær. Til foredraget lærer du at have “gode dage” på jobbet, så du får mere overskud til familie og fritid.

 

Foredraget tager udgangspunkt i de mekanismer, der styrer og påvirker den menneskelige adfærd. Arne trækker paralleller fra idrættens verden, hvor dét at præstere under pres en specifik dag er forudsætningen for at være succesfuld.

 

Arne vil i foredraget implementere begrebet “hænderne-over-hovedet-dage” – dage hvor du kommer hjem fra jobbet med overskud og energi. Desuden får du indblik i, hvad der skaber disse dage, og hvordan vi hver især kan bidrage til at løfte en fælles kultur på arbejdspladsen. En kultur hvor vi giver os tid til at definere den mest hensigtsmæssige adfærd med målet om, at flest mulige får overskud og energi.

 

Det er med til at øge dit selvværd. Og et højt selvværd skaber mere energi, større tolerance og mere kreativitet.

Det får du ud af foredraget:

  • Viden om hvordan du overlever i en verden, der konstant stiller større og større krav

 

  • Tips og råd til at sikre harmoni mellem job, familie og fritid

 

  • Øget bevidsthed om hvordan du styrer og påvirker dig selv i forhold til stress

 

  • Inspiration til hvordan du påvirker dig selv og andre til at få det bedste ud af dig selv og dine omgivelser

 

  • Redskaber til at få mere overskud i en travl hverdag

Om Arne Nielsson:

Udklip222

Arne Nielsson var kanoroeren, der, på trods af
omverdenens manglende tro på hans evner,
trodsede diverse negative fordomme og opnåede stor
succes. Arne har 10 x verdensmesterskaber,
74 x danske mesterskaber og 1 olympisk medalje bag sig –
et eksempel og bevis på, at det er vores holdninger til os selv,
og dem, vi er sammen med, der afgør vores resultater.

Trends & værktøjer

Til dette interaktive og inspirerende foredrag vil du lære at spotte fremtidens kantine ved fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. Liselotte vil på engagerende vis tale om de mange muligheder, kantinen rummer for fremtidens arbejdsplads og dens medarbejdere. Derudover vil hun invitere dig til selv at ”date” med fremtiden undervejs.

Vi har inviteret fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator til at lære dig, hvordan du bliver god til at spotte og træne til fremtiden.

 

Liselottes målsætning er at give dig et underholdende og dialogbaseret foredrag.

 

Her bliver du aktiveret til at “lytte højere” til din omverden. Det giver dig lysten til både at spotte fremtiden og til at træne til den efterfølgende.

 Det får du ud af foredraget:

  • Adgang til en fremtids-app, hvor du og dit netværk kan spotte fremtidens store trends

 

  • En stigende nysgerrighed og engagement i forhold til at kigge udefra-ind på dine egne udfordringer

 

  • Du bliver udfordret til at tænke nyt og anderledes i forhold til det, “du plejer”

 

  • Øget og skærpet evne til at forklare HVORFOR du gør, som du gør

 

  • Inspiration til at forholde dig aktivt til de store forandringer i samfundet

En lille opgave til dig

 

For at du får et maksimalt udbytte af eftermiddagen, beder vi dig forberede en lille opgave til konferencen:

 

Tænk over, hvordan du tror, kantinen/sortimentet/konceptet vil se ud i fremtiden. Send Liselotte et billede, en overskrift og et par linjers tekst, der beskriver en udvikling eller transformerende trend. Dit svar vil blive inddraget i Liselottes præsentation og i en app, der skal benyttes til at ”date med fremtiden”, når vi ses. Alt hvad du skal vide, finder du her.

 

Dit tidsforbrug til denne opgave er 5-10 minutter, og vores samlede kollektive udbytte bliver fantastisk, hvis du deltager. Husk: Når det kommer til fremtiden, kan du ikke tage fejl.

 

Deadline for dit bidrag er fredag den 13. januar 2017.

 

I videoen nedenfor kan du se en hilsen fra Liselotte, hvor hun fortæller kort om opgaven og foredragets indhold:

Om Liselotte Lyngsø:

Liselotte Lyngsø

Liselotte Lyngsø er fremtidsforsker og stiftende partner og
direktør i Future Navigator. Hendes evne til at male mentale
billeder og inspirere folk til at se frem mod nye fælles mål er
uforlignelig. Liselotte har i de sidste 18 år rejst verden rundt
som efterspurgt keynote speaker og moderator. Hun er en
værdsat rådgiver for flere globale virksomheder og bliver ofte
benyttet som ekspert i pressen.

Nødvendigheden af udvikling og ansvar

I den moderne verden er det en nødvendighed at være i konstant udvikling. Men hvordan skaber vi forandringsvillighed hos forbrugeren? Og hvordan bryder vi vanerne, så der er vilje til at prøve nye retter og koncepter? Det får du svaret på i foredraget med Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne.com samt det nationale skolehavekoncept HavertilMaver.dk

 

Sørens mission er at inspirere køkkener til at agere mere bæredygtigt, miljørigtigt, sundt og naturligvis mere økologisk og lokalt.

 

Ligeledes brænder han for, at gæsterne mærker disse værdier i hverdagen både gennem maden og ånden i dét, der serveres, og de diskussioner, der hænger i luften. Sørens målsætning er at give dig inspiration til at gøre noget anderledes i morgen og træne dit eget mod til at skabe forandring.

 

Aarstiderne agerer både på det private marked med måltidskasser med 10 mio. måltider om året og på Foodservice markedet, hvor de leverer til alt fra en lang række større kantiner til hospitaler, Sticks & sushi m.fl.

Det får du ud af foredraget:

  • Viden samt redskaber inden for klima, miljø, sundhed, økologi, lokalt fokus og planter i samklang med god smag

 

  • Inspiration og modet til at få noget helt lavpraktisk og godt til at ske

 

  • Et bud på ”The full monty”-kantinen, hvor du kan vinde mesterskabet i alle discipliner inden for ovennævnte områder

 

  • En inspirerende viden der gør dig klogere på ”The big picture” – hvordan ser det ud globalt og lokalt

 

  • Lejlighed til at komme med kritiske indspark og stille spørgsmål

Om Søren Ejlersen:

Søren22

Søren Ejlersen er kok og medstifter af Aarstiderne.com.
Mød en passioneret ildsjæl, der har brugt sit voksenliv
på at deltage i den gastronomiske forandring i landet.
I snart 20 år har han arbejdet intenst med udvikling af
koncepter, der inspirerer forbrugerne til at træffe sundere
og bedre valg i morgen end i går.